Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Trei femei, reținute pentru…

VIDEO Trei femei, reținute pentru că ar fi exploatat sexual mai multe adolescente cu probleme financiare

Foto: PCCOCS

Trei femei au fost reținute, fiind bănuite că ar fi exploatat sexual, din 2023, adolescente în Chișinău, Soroca și Ungheni. Potrivit comunicatului Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), victimele erau studente la un colegiu din Chișinău care aveau probleme financiare, cele trei suspecte promițându-le „câștiguri atractive”.

Cele trei bănuite au vârste de 21 și 35 de ani. Două din ele sunt originare din Tighina, iar una din Taraclia, însă în perioada în care au traficat adolescentele erau domiciliate în Chișinău.

Acestea aveau o activitate intensă pe diferite rețele de socializare, unde trimiteau în masă mesaje cu tentă sexuală potențialilor clienți. Ele „recrutau” victimele, care aveau 16-17 ani, sau din rândul adolescentelor cunoscute, sau din Instagram.

Atunci când clienții le contactau, cele trei bănuite organizau transportarea adolescentelor în diferite hoteluri, saune și locuri de agrement, inclusiv în Chișinău, Soroca și Ungheni. Bănuitele își opreau a câte 50 euro per client, din sumele pe care „clienții” le achitau – între 150 euro și 300 euro. 

Într-un videoclip publicat de PCCOCS, apar secvențe din dialogul suspectelor.

„‒ Nu ai cunoscute blonde?

‒ Am, acum sunt cu ea.

‒ Trimite poze, urgent”, se arată într-o discuție.

„ ‒ Acolo este cunoscutul tău? E normal?

‒ Da, totul este ok. Acolo repede.

‒ Doar o oră și atât, da?

‒ Da”, se arată într-o altă conversație.