Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Televiziunea rusă de stat…

VIDEO Televiziunea rusă de stat a transmis imagini cu blocul bombardat din orașul Uman, spunând că este vorba despre un „atac al Ucrainei asupra Donbasului”

Postul de televiziune din Rusia „Rossia 1”, afiliat Kremlinului, a prezentat imagini cu blocul distrus de rachetele rusești în orașul Uman, regiunea Cercasî, în care au murit 23 de oameni, drept bombardamentele ucrainenilor asupra Donbasului, transmite „Настоящее Время”.

„Noaptea trecută, soldații ucraineni au bombardat din nou Donbasul. Au fost lovite Nikolsk, Yakovlivka, Iasinuvata. Au fost bombardate de peste 20 de ori. În ultimele 24 de ore, forțele Kievului au lovit Republica Donețk cu aproape 260 de proiectile”, a spus prezentatorul Russia-1, în timp ce pe ecran erau difuzate imagini de la atacul asupra orașului Uman, regiunea Cerkasî, sud-vestul Ucrainei, efectuat pe 28 aprilie, la ora 4.00.

23 oameni au murit, printre care șase copii, după ce o rachetă rusă a lovit un bloc de locuințe de 9 etaje, a transmis Ministerului de Interne de la Kiev. Sâmbătă seara, 29 aprilie, operațiunea de căutare și salvare s-a încheiat la Uman.

Între timp, mai mulți oameni din Moscova au adus flori la monumentul scriitoarei ucrainene Lesya Ukrainka, din centrul capitalei ruse. În seara zilei de 28 aprilie, florile au fost luate de la monument, iar o persoană a fost reținută. Motivul reținerii a fost un bilet pe care Iulia Petrova, femeia reținută, l-a lăsat pe memorial – „Puteți arunca florile, dar nu puteți arunca nimic din memorie”. OVD-Info scrie că Petrova a fost eliberată fără să-i fie întocmit un protocol.

În ianuarie 2023, când un bloc din orașul Dnipro, din centrul Ucrainei, a fost lovit de o rachetă rusă, oamenii din Moscova de asemenea au depus flori la monumentul scriitoarei ucrainene Lesya Ukrainka. Atunci, poliția a reținut mai multe persoane.