Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Prima moldoveancă din diaspora…

VIDEO Prima moldoveancă din diaspora care a votat la prezidențiale și referendum: a călătorit 1300 de km pentru a-și exercita dreptul

Sursa: Captură foto MAE

Ludmila Vizdoagă este prima moldoveancă care a votat la alegerile prezidențiale și la referendumul privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană din 20 octombrie, anunță reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE) într-un comunicat.

Ludmila este stabilită de mai mulți ani în Republica Coreea și a călătorit nu mai puțin de 1300 de km din Daejeon, orașul unde este stabilită, până la Seul și de acolo la Tokio, doar pentru a-și face datoria de cetățeană.

„Dedicarea ei ne amintește că fiecare vot contează, indiferent cât de departe ne aflăm. Moldova are nevoie de vocea fiecărui cetățean, oriunde s-ar afla. Mulțumim, Ludmila, pentru acest exemplu de spirit civic! Așteptăm conaționalii noștri din Japonia, Coreea și regiunea Asiei de Est pentru participare la alegeri”, menționează reprezentanții MAE.

La scrutinele din 20 octombrie, în R. Moldova sunt deschise 2 221 de secții de votare.

În străinătate sunt deschise 231 de secții, adică cu aproape 100 de secții mai multe față de ultimul scrutin prezidențial.

Cele mai multe secții vor fi deschise în Italia – 60 la număr, urmată de Germania, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, SUA și România. În 16 țări, printre care Azerbaidjan, Belarus și Republica Bulgară, va fi deschisă câte o secție de votare. În Rusia vor fi deschise două secții de votare, deși inițial CEC solicitase deschiderea a cinci secții.