Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Povești emoționante ale voluntarilor…

VIDEO Povești emoționante ale voluntarilor ucraineni: Înainte de război, erau actori, restauratori și antreprenori. Acum, în fiecare zi, salvează vieți

Încă de la primele ore ale zilei de 24 februarie, societatea ucraineană s-a trezit într-o situație în care era necesar să acționeze foarte repede. Așa, întreaga națiune s-a mobilizat și fiecare a devenit și soldat, și voluntar. Iar curând a apărut inițiativa „Help the Helper” („Ajută-l pe cel care ajută”, n.r.).

„Help The Helper” este o platformă care adună povești despre cei care furnizează hrană, muniție, medicamente satelor și orașelor ucrainene, precum și despre cei care scot oamenii din foc și oferă asistență cuprinzătoare. Platforma conține profiluri de voluntari verificați care ajută civilii pe scară largă și cărora este posibil să le donezi individual, pentru activitățile lor.

Îainte de război, aceștia erau actori, restauratori și antreprenori, iar acum, în fiecare zi, salvează mii de vieți.

Site-ul HelpTheHelper conține povești ale voluntarilor pe care echipa de proiect îi cunoaște personal. Directorul proiectului Ivan Holiakov a fost antreprenor înainte de război. El a inițiat crearea platformei pentru a-și ajuta cunoscuții, care se află încă în Ucraina, să-și consolideze acțiunile.

Pe 24 februarie lumea a căzut în întuneric. Dar în acest întuneric soarele a început să apară imediat. Acest soare au fost prietenii mei care au rămas în țară. Toți prietenii mei activi s-au implicat mai mult sau mai puțin în munca de voluntariat. Am văzut că au o mare nevoie de resurse. Printre cunoscuții mei au fost mulți oameni care au vrut să ajute. Vor să-și doneze banii oamenilor care chiar aveau nevoie de ei”, spune Holiakov.

Echipa de proiect include programatori, designeri, traducători, jurnaliști și marketeri. Ei înregistrează interviuri, adună date despre despre munca de voluntariat și le prezintă publicului.

Nu știm câți oameni ar fi murit în acest război din cauza bombardamentelor și a foametei dacă voluntarii și-ar fi pus propria siguranță pe primul loc”, comentează Katerina Pereverzeva, managerul de relații publice al proiectului.

În fiecare zi, eroii noștri fac imposibilul: scot mii de oameni din zonele active de luptă. Găsesc medicamente în valoare de sute de mii de grivne și le livrează în zone îndepărtate ale orașelor din prima linie. Găsesc tone de hrană pentru câini în Amsterdam și le trimit spre Ucraina”, adaugă ea.

„Help The Helper” îi ajută pe voluntari să își facă lucrul, fără a fi deturnați de nevoile financiare. Dar, în fiecare zi, ei au nevoie de o sumă mare de fonduri pentru a furniza ajutor umanitar, pentru a cumpăra materiale legate de tratamentul medical pentru civili și pentru a furniza muniție pentru armată.

Donațiile pot fi făcute AICI îi pot ajuta să facă rost de combustibil pentru evacuarea civililor sau să găsească medicamente pentru răniți.

Citiți și: