Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Platforma DA a contestat…

VIDEO Platforma DA a contestat la Curtea Constituțională trei legi votate în Parlament de PSRM și Partidul Șor

facebook.com/dinu.plingau

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA) au depus trei sesizări la Curtea Constituțională(CC) privind legile votate la 3 decembrie, în cadrul ședinței parlamentului. Informația a fost prezentantă de către deputatul Dinu Plîngău, în cadrul unei briefing de presă.

În cadrul ședinței de săptămâna trecută au fost votate mai multe proiecte de legi cu mari încălcări de procedură, proiecte care contravin Constituției, proiecte rușinoase care au menirea să dezbine societate”, a susținut Plîngău.

Astfel, deputații Platformei DA au depus o sezire la CC privind legii prin care Serviciul de Informații și Securitate a fost scos de sub controlul președintelui țării.

Deputații mai cer controlul legii prin care au fost abrogate prevederile legale care autorizau vânzarea terenului Stadionului Republican către Ambasada Statelor Unite ale Americii.

A treia sesizare se referă la au hotărârea Parlamentului privind modificarea componenței nominale a Biroului permanent al Parlamentului.

Plîngău a menționat că pe lângă cele trei sesizări depuse, formațiunea lucrează la alte acte care vizează votul abuziv din 3 decembrie a proiectelor privind politica bugetar-fiscală și bugetele naționale și pachetul de legi ce vizează UTA Găgăuzia.

La 4 decembrie, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Sergiu Litvinenco, anunță că a depus la Curtea Constituțională (CC) o sesizare în legătură cu anularea proiectului privind scoaterea SIS din subordinea președintelui aprobat ieri în plenul Parlamentului de la Chișinău.

Din fotoliul deputatului Ștefan Gațcan și înconjurat de socialiști, Vlad Batrâncea a condus o parte din ședința dejoi, 3 decembrie, Parlamentului. Fără a fi prezentate și examinate, Batrâncea a supus votului mai multe proiecte de pe agendă, printre care proiectele bugetelor anuale și proiectul socialiștilor prin care SIS-ul să fie scos din coordarea președintelui R. Moldova.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR: LIVE/ Scandal la Parlament: din fotoliul lui Ștefan Gațcan și înconjurat de socialiști, Vlad Batrâncea conduce ședința și pune la vot toate proiectele de pe agendă