Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Mesajul unei bătrâne din…

VIDEO Mesajul unei bătrâne din Torețk către fiica ei, după ce a refuzat să fie evacuată din regiunea bombardată de ruși: „Sunt pregătită pentru orice”

Captură foto Anton Gheraşcenko/ platforma X

O bătrână din orașul Torețk, regiunea Donețk, un punct fierbinte pe frontul din Ucraina, a refuzat să fie evacuată. În timpul unei discuții cu un soldat ucrainean, aceasta a spus că nu va merge la Kiev, acolo unde se află fiica ei, declarând că este „pregătită pentru orice”.

Deși soldatul ucrainean a insistat că centrul orașului a fost bombardat puternic în ultimele zile de către armata rusă, bătrâna s-a arătat convinsă că nu va pleca nicăieri. Femeia i-a transmis și un mesaj fiicei sale, îndemnând-o să nu-și facă griji pentru ea.

„Nu vreau. Nu plec nicăieri, mulțumesc. Sunt pregătită pentru orice. Voi fi aici, nu plec (…). Olia, nu-ți face griji pentru mine. Transmite salutări lui Andriușenka și Lenocica. Spune-le să nu-și facă griji. Există o linie de front aici, de aceea nu avem semnal, nu este curent electric. Totul o să fie bine (…). Nu plec nicăieri. Nu vreau să plec nicăieri. Dumnezeu să vă binecuvânteze”, a spus bătrâna.

Discuția dintre cei doi a fost distribuită pe platforma X de către Anton Gheraşcenko, consilier al ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei.

În ultimele zile, forțele ucrainene și-au recuperat pozițiile pierdute în apropiere de Vovceansk și Kreminna, iar forțele ruse au avansat în apropiere de orașul Ceasiv Iar. Donețk, o regiune din estul Ucrainei, este bombardată constant de armata rusă.

Șeful Administrației regionale de stat din Donețk, Vadim Filashkin, a declarat că armata rusă a bombardat pe 29 iunie regiunea Donețk. În urma atacurilor, nouă persoane au murit, iar 16 au fost rănite.

„Rusia ucide civili! Pe 29 iunie, numărul victimelor rușilor din regiunea Donețk a crescut la 9 morți și 16 răniți. Numărul total al victimelor Rusiei în regiunea Donețk nu include morții și răniții din Mariupol și Volnovaha”, a spus oficialul ucrainean.

Recent, Adunarea Parlamentară a OSCE a adoptat o rezoluție prin care recunoaște acțiunile Rusiei drept „genocid al poporului ucrainean”.