Principală  —  IMPORTANTE   —   Video/ Medaliații olimpici, Denis Vieru…

Video Medaliații olimpici, Denis Vieru și Adil Osmanov, împreună cu delegația de judo, s-au întors acasă de la JO 2024, de la Paris

Sursă: Chisinau International Airport/FB

Delegația de judo a R. Moldova și medaliații olimpici, Denis Vieru și Adil Osmanov, care au cucerit medaliile de bronz la Jocurile Olimpice din acest an, de la Paris, s-au întors acasă, joi seară, 1 august. Aceștia au ajuns la Aeroportul Internațional Chișinău, fiind întâmpinați de persoanele apropiate, antrenorii, fanii și susținătorii lor.

Sportivii au fost întâmpinați de zeci de oameni, cu flori și aplauze. În întâmpinarea sportivilor a venit și ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun. Acesta le-a înmânat sportivilor flori și le-a strâns mâna.

Sursă: Chisinau International Airport / Fanfara carabinierilor i-a întâmpinat cu marșuri pe sportivii întorși din Franța

Denis Vierul a fost asaltat de susținători și felicitat cu flori, urări și aplauze.

Sursă: Chisinau International Airport / Denis Vieru alături de ministrul Educației, Dan Perciun

„Este o medalie bine meritată, așteptată de foarte multă lume și uitaț-vă cum visurile se îndeplinesc. Mai departe avem de muncit, pentru că mereu este loc de mai bine”, a declarat câștigătorul medaliei de bronz, Denis Vieru, ajuns la Aeroportul Internațional Chișinău, după participarea la JO din Franța.

Întrebat cui dedică medalia obținută la Paris, Denis Vieru a afirmat că va păstra tradiția și va duce medalia de bronz acasă, la părinții săi.

Denis Vieru a devenit primul judocan moldovean care a reușit să cucerească o medalie la o ediție a Jocurilor Olimpice.

Judocanul Vieru a cucerit medalia de bronz la Paris, după ce a trecut în lupta decisivă de reprezentantul gazdelor, Walide Khyar, Franța. 

A fost prima medalie olimpică pentru judo-ul moldovenesc.

Ulterior, judocanul Adil Osmanov a cucerit medalia de bronz a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 după ce l-a învins pe italianul Manuel Lombardo la categoria de 73 kg.

Sursă: Chisinau International Airport / Adil Osmanov

Osmanov a declarat pentru jurnaliști că fizic se simte obosit însă emoțional este extrem de bucuros că a putut să atingă un asemenea țel.

„Nu este doar victoria mea, este victoria întregii țări. Pentru mine, orice medalie luată la olimpiadă este egală cu aurul. În continuare voi munci pentru scopuri viitoare”, a mai declarat Adil Osmanov.

Osmanov a trecut de americanul Jack Yonezuka, uzbekul Murodjon Yuldoshev și mongolul Erdenebayar Batzaya și s-a calificat în semifinale, acolo unde a luptat cu Joan-Benjamin Gaba, reprezentantul Franței.

Judocanul Mihail Latîșev a declarat că nu se simte foarte bine în urma competiției, însă este impresionat de felul în care a fost primit de către susținători.

„Vreau să mă odihnesc două săptămâni apoi voi reîncepe munca din nou”, a mai declarat sportivul.

Întrebat de reporteri dacă va mai participa și la următoarea olimpiadă, acesta a declarat că „desigur, își dorește”.

Sursă: Chisinau International Airport / Mihail Latîșev

Mihail Latîșev a luptat, pe 30 iulie, împotriva campionului mondial din ultimii trei ani – georgianul Tato Grigalashvili. Deși a fost învins în golden score, judocanul de doar 21 de ani a înregistrat performanțe uimitoare.

ZdG a scris anterior despre judocanul moldovean  a obținut biletul de calificare pentru JO de la Paris după victoria de la Cupa Mondială de Judo din Maroc. În competiția olimpică, sportivul a concurat la  categoria de greutate de până la 81 kg. În februarie 2024, acesta a ocupat locul 5 la Grand Slam-ul de la Paris. În 2023, Latîșev a cucerit medalia de bronz la Grand Prix-ul Portugaliei. În 2022, Latîșev a cucerit medalia de aur la Cupa Europei de tineret, dar și titlul de campion mondial de tineret. 

Deschiderea Jocurilor Olimpice: Celine Dion a urcat pe scena de la Paris. Programul sportivilor moldoveni la olimpiadă

Olimpicii R. Moldova de la Paris: 26 de sportivi, 10 probe și mai multe speranțe la medalii