Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ În România, numărul deceselor…

VIDEO În România, numărul deceselor după inundațiile provocate de ciclonul Boris a crescut la patru

Foto: G4Media/ISU Galați

Zeci de localități din județe din estul României se află sub ape. Sunt anunțate oficial patru decese, însă numărul persoanelor moarte în urma inundaților este posibil să fie mult mai mare. Meteorologii au emis sâmbătă dimineaţă o avertizare cod roşu pentru localităţi din judeţele Vaslui şi Galaţi, însă se simt deja efectele ploilor de ieri, relatează G4Media.

Acum, 8 locuitori dintr-o comună din județul Vaslui sunt blocați de ape, iar în ajutorul lor intervin pompierii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Podul Înalt” al judeţului Vaslui intervine cu două autospeciale și tot atâtea bărci în sprijinul pentru a ajuta persoanele din Gara Docăneasa, comuna Vinderei.

Totodată, G4Media scrie că salvatorii din Bârlad intervin cu patru autospeciale pentru evacuarea a trei persoane rămase blocate într-un autoturism în localitatea Trestiana (comuna Grivița), pentru evacuarea unei persoane imobilizate la pat într-o casă inundată din localitatea Zorleni, precum și pentru evacuarea apelor acumulate în gospodăriile din localitatea Gara Banca, comuna Banca.

Serviciile voluntare pentru situații de urgență din localitățile Vinderei, Falciu, Banca, Blăgești, Mălușteni, Murgeni, Bârlad, Ivești, Pogana, Zorleni, Vetrișoaia și Stănilești lucrează din plin pentru evacuarea apei din mai multe gospodării.

Județul Vaslui se află sub avertizare de Cod Roșu până la ora 14:00.

ISU Galați a prezentat imagini filmate cu drona deasupra comunei Pechea. Dezastrul provocat de ape este evident, toată localitatea pare să fie inundată.