Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ În Polonia, continuă protestele…

VIDEO În Polonia, continuă protestele față de legea care interzice avorturile

Foto: Agerpres / EPA / WOJTEK JARGILO

Protestele față de recenta lege care interzice avorturile continuă în Polonia pentru a doua lună consecutiv. O manifestație de amploare a avut loc sâmbătă, 28 noiembrie, în capitala Varșovia. Astfel de acțiuni publice s-au desfășurat și în alte orașe ale țării.

La protestul care a avut loc în Varșovia, mai mulți manifestanți au fost reținuți de polițiști, scrie presa internațională.

„Avem dreptul să protestăm”, a scandat mulţimea. Participanţii purtau bannere cu sloganuri precum: „Nu-mi spune cum să trăiesc” şi „Să scăpăm de guvernul misogin”. De asemenea, organizatorii manifestaţiei au redenumit simbolic o piaţă din centrul oraşului „Piaţa drepturilor femeii”, transmite Digi24.ro.

În luna octombrie, Curtea Constituţională a Poloniei a decis că femeilor nu li se permite să facă avort, chiar dacă fătul are probleme grave de sănătate. De atunci, au loc proteste regulate.

Legea avortului în această ţară puternic catolică este una dintre cele mai stricte din Europa.

Manifestările au marcat, de asemenea, 102 ani de la introducerea dreptului femeilor de a vota în Polonia, pe 28 noiembrie 1918.