Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Hackerii au spart posturile…

VIDEO Hackerii au spart posturile de televiziune ucrainene și letone și au transmis în direct parada de Ziua Victoriei de la Moscova

Foto: Ria Novosti

Două grupuri media din Ucraina și o companie din Letonia au fost atacate cibernetic în dimineața zilei de 9 mai, fiind lansată, în schimbul programului obișnuit, transmisiunea în direct a Paradei Victoriei de la Moscova, scrie Meduza.


Mai exact, au fost vizate grupurile media ucrainene StarLightMedia și Inter. Informația despre atacuri a fost confirmată jurnaliștilor de către Consiliul Național de Televiziune și Radiodifuziune din Ucraina. Astfel, posturile TV care aparțin companilor date au transmis astăzi parada de la Moscova.

Atacată cibernetic a fost și compania letonă Balticom. Președintele Consiliului Național pentru Presa Electronică din Letonia, Ivars Abolins, a declarat că, după atacul hackerilor, serviciile de televiziune au fost oprite, iar circumstanțele incidentului sunt în curs de clarificare.

Atacuri asupra canalelor de televiziune au fost raportate și în câteva regiuni din Rusia. Potrivit RBC, citat de Meduza, în Ufa semnalul furnizorului Ufanet a fost întrerupt în timpul transmisiunii paradei. Emisia pe mai multe canale de televiziune s-a oprit pe un cadru, în timp ce alte câteva canale difuzau imagini legate de războiul din Ucraina.


În plus, consilierul șefului din Crimeea anexată, Oleg Kriucikov, a declarat că „una dintre platformele de difuzare a canalelor de televiziune” a fost spartă. El a adăugat că problema va fi rezolvată în „viitorul apropiat”, fără a oferi alte detalii.