Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   VIDEO/ Europa și-a desemnat câștigătorul…

VIDEO Europa și-a desemnat câștigătorul la Eurovision Song Contest 2024

Foto: Billboard

Nemo, reprezentantul Elveției, este câștigătorul celei de-a 68-a ediții a competiției muzicale Eurovision Song Contest 2024. Acesta a interpretat pe scena de la Malmo piesa The Code.

Conform regulamentului concursului, câștigătorul a fost desemnat prin votul juriului și al publicului, în proporție de 50/50. Astfel, Nemo a acumulat în total 591 de puncte, 365 din partea juriului și 226 din partea publicului.


Clasamentul final arată în felul următor:

Foto: eurovisionworld.com

Juriul din R. Moldova a oferit punctajul maxim de 12 puncte Ucrainei, reprezentată de alyona alyona și Jerry Heil, care au cântat piesa Teresa & Maria.

Competiția din acest an s-a desfășurat în Suedia, după ce în 2023 interpreta Loreen a luat premiul cel mare cu piesa „Tattoo”.

R. Moldova nu s-a calificat în finala concursului Eurovision Song Contest 2024. Reprezentanta R. Moldova, Natalia Barbu, care a urcat pe scenă în prima semifinală cu piesa In The Middle, nu a fost selectată printre cei 10 concurenți care au mers în etapa următoare a concursului. Rezultatul semifinalei a fost stabilit prin televot, la care au participat cele 15 țări participante, precum și Suedia, Germania și Regatul Unit.

Reamintim că artistul olandez Joost Klein a fost descalificat de la concursul Eurovision în urma unui incident din culise. Interpretul a fost trimis acasă după ce o femeie din echipa de producție a depus o plângere de intimidare la poliția suedeză.