Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Dorin Recean și prim-ministrul…

VIDEO Dorin Recean și prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg Luc Frieden au semnat o declarație care reafirmă sprijinul Luxemburgului pentru aderarea la UE

Foto: privesc.eu/screenshot

Prim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg Luc Frieden efectueazăvineri, 13 septembrie, o vizită la Chișinău. Acesta a fost întâmpinat la Guvern de către prim-ministrul Dorin Recean, iar acum susțin împreună o conferință de presă.

În cadrul conferințe, cei doi oficiali au semnat o declarație comună care reafirmă sprijinul ferm al Luxemburgului pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Documentul evidențiază determinarea ambelor părți de a dezvolta piețe eficiente în domeniul energiei verzi și al finanțelor, și de a atrage investiții noi în economia Republicii Moldova.

Prim-ministrul Frieden a subliniat importanța extinderii Uniunii Europene și a menționat că „democrația, stabilitatea, pacea și prosperitatea pe continentul European sunt durabile, și vor exista pe termen lung dacă toate țările din Europa va contribui pe aceeași bază, cu aceleași reguli și aceleași ambiții.”

“Vizita dumneavoastră confirmă încă o dată relația strânsă de prietenie și de parteneriat pe care o are Republica Moldova și Luxemburg. Deși ne separă o distanță destul de lungă geografic, împărtășim aceleași valori și angajamentul comun de a construi un viitor european în pace și prosperitate pentru cetățenii noștri”, a declarat Dorin Recean în cadrul Conferinței.

Cei doi oficiali au convenit, de asemenea, să intensifice schimburile economice și sociale, inclusiv prin facilitarea accesului tinerilor din R. Moldova la rețelele educaționale și economice ale Uniunii Europene.

Conferința de presă s-a încheiat cu un apel la unitate și solidaritate, subliniind responsabilitatea comună spre a „construi o Europă mai extinsă, mai puternică și mai unită, unde R. Moldova își va ocupa locul cu demnitate alături de prietenii și partenerii săi europeni”.