Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Cum sunt create falsurile…

VIDEO Cum sunt create falsurile la televiziunea rusă

Televiziunea rusă a „deconspirat „falsuri ucrainene”: postul de televiziune Rossiya 24 a arătat cum ucrainenii ar fi „fabricat” cadavre în Bucha, din manechine. Cu toate acestea, regizorul Nadezhda Kolobaeva a recunoscut imaginile respective: acestea sunt de la filmările unui serialul rusesc. Autorul cascadoriilor respective spune că s-a adresat în instanța judecătorească.

Pe 6 aprilie, la ora 22, producătorul nostru mi-a trimis un link către canalul de telegrame „Yug Live”, unde a fost postat acest videoclip cu un comentariu care zicea: „Acești naziști ucraineni pregătesc falsuri despre faptul că în Bucea sunt cadavre. Ei împachetează manechine cu bandă scotch.

Firește, am intrat în comentarii și am zis: „Băieți, facem un film. Asta e persoana care se ocupă de trucuri și împachetează manechinul pentru filmările noastre.

Comentariul a fost imediat eliminat. Am fost blocată, așa că nu am putut face capturi de ecran în care coordonatorul acestui truc a fost amenințat cu moartea, deoarece credeau că este nazist ucrainean pentru că purta o uniformă militară în stil ucrainean.

A doua zi dimineața, asistentul nostru îmi trimite un link către Smotri.ru. Acesta este site-ul Companiei de Radio și Televiziune de Stat din Rusia (VGTRK), unde se postează transmisii video.

Și acolo, „Russia-24” arată un videoclip despre faptul că soldații ucraineni împachetează cadavre pentru a crea știri false despre cadavrele din Bucha”, spune Kolobaeva.

Coordonatorul trucului a apelat la FSB în acest sens, dar nu l-au primit. Acum și-a angajat un avocat.

Kolobaeva susține că are dovezi care confirmă faptul că se lucra la un film, în cazul cadrelor video respective.

Potrivit datelor din 9 aprilie, aproximativ 400 de cadavre ale locuitorilor din Bucha uciși de armata rusă au fost deja adunate. Aproximativ 90% dintre cadavrele recuperate au răni de la împușcături.