Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ „Aveți legitimația de deputat?”.…

VIDEO „Aveți legitimația de deputat?”. Vasile Bolea, oprit de oamenii legii în timp ce conducea fără revizia tehnică și asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto

Sursa foto: Captură foto NM

Deputatul transfug Vasile Bolea a fost oprit de oamenii legii, în timp ce conducea fără revizia tehnică și asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA). Incidentul a avut loc pe 8 iulie, în jurul orei 17:30, la Cimișlia. Parlamentarul a fost amendat, scrie NewsMaker, citând surse.

Solicitată de Ziarul de Gardă, Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), a declarat că „documentarea care apare în video este autentică. Polițistul care a înregistrat cazul este angajat al IGP”.

Vasile Bolea a fost oprit de forțele de ordine la Cimișlia. Potrivit surselor NM, Bolea era la volanul mașinii personale. Acesta nu a putut prezenta toate actele necesare, lipsindu-i revizia tehnică și asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA). La un moment dat, Bolea le-a spus polițiștilor că este deputat.

„-Aveți legitimația de deputat? Puteți să ne-o prezentați ca să vedem că sunteți, într-adevăr, deputat? E valabilă? Are termen de valabilitate? Nu are termen de valabilitate? Eu nu știu, eu deputat nu am fost”, i-a spus polițistul lui Vasile Bolea.

Vasile Bolea a fost amendat cu 1950 de lei.

Vasile Bolea s-a prezentat la ședința Parlamentului din 13 iunie, într-un tricou pe care scrie „PUTIN TEAM” (echipa lui Putin, n. red.). Fostul socialist Bolea, acolit al oligarhului fugar Ilan Șor, a refuzat să răspundă la întrebările Ziarului de Gardă despre mesajul de pe tricoul său de 2 990 de ruble.

„Putin team” este o mișcare anunțată de jucătorul rus de hochei, Alexander Ovecikin, în 2017, pentru a-l susține pe președintele rus Vladimir Putin și campania sa prezidențială din Rusia din 2018. Scopul inițial al acestei mișcări era să mobilizeze tinerii în sprijinul președintelui rus Vladimir Putin, prezentându-l într-o lumină pozitivă și popularizând imaginea sa. Ulterior, Ovecikin a condamnat războiul provocat de Rusia în Ucraina.

„Putin team” este și un brand rusesc de haine. Producătorul tricoului îmbrăcat de Bolea la ședința parlamentară vinde aceste piese vestimentare pentru aproximativ 600 de lei (2 990 de ruble). Pe pagina magazinului este specificat faptul că „în produsul său, marca reflectă simbolurile naționale ale țării noastre, frumusețea și puterea Rusiei”.

Fost deputat socialist, Vasile Bolea, care după o întrevedere cu fugarul Ilan Șor în Israel, a aderat la partidul „Renaștere-Возрождение”, formațiune despre care ZdG scria că este afiliată fugarului Ilan Șor, a participat, la Moscova, la crearea Blocului Politic „Victorie”, alături de celelalte marionete ale oligarhului.

Bolea a stat la începuturile relansării Partidului Socialiștilor din R. Moldova, alături de Igor Dodon și Zinaida Greceanîi, fiind din 2011 șef al Departamentului Juridic în cadrul Fundației de Binefacere „SOLUȚIA“, afiliată lui Dodon. Este fost jucător de rugby.