Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Ambasadorul UE în R.…

VIDEO Ambasadorul UE în R. Moldova, de Ziua Europei: „Pacea nu poate fi atinsă prin amenințări sau focuri de armă. Pacea înseamnă libertate și prosperitate”

Sursa: Captură foto Delegația UE în R. Moldova

„Anul acesta are o semnificație specială pentru R. Moldova, deoarece veți avea prilejul de a vă exprima opinia în cadrul referendumului privind aderarea țării la Uniunea Europeană. Vă încurajăm să participați și să vă faceți auzite vocile, căci împreună construim calea spre un viitor mai luminos și mai european pentru Moldova. Ziua Europei este despre și pentru oameni!”, a declarat Jānis Mažeiks, ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova cu prilejul Zilei Europei.

„(…) De Ziua Europei ne reamintim că Uniunea Europeană este un proiect al păcii. Războiul crunt purtat în prezent de Rusia împotriva Ucrainei ne reamintește cât este de important să pledăm și să muncim împreună pentru pace. Pentru asta este nevoie de eforturi comune, solidaritate și respect profund pentru demnitatea umană. Pacea nu înseamnă șantaj economic sau manipularea prețului la gazele naturale. Pacea nu poate fi atinsă prin amenințări sau focuri de armă. Pacea nu poate fi obținută prin dezinformare și propagandă. Pacea înseamnă libertate și prosperitate (…)”, afirmă Jānis Mažeiks.

R. Moldova celebrează astăzi, 9 mai, Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuţi pentru Independenţa Patriei și Ziua Europei.