Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   30 de zile de arest…

30 de zile de arest preventiv pentru tânărul bănuit că ar fi comis omorul fetei de 7 ani din satul Recea

Foto: Promo-LEX

Tânărul de 21 de ani care ar fi omorât copila 7 ani din satul Recea, raionul Rîșcani, a primit 30 de zile de arest preventiv. Acesta va fi plasat în Penitenciarul Nr.11 din Bălți, potrivit presei.

Marți seara, 8 august, poliția a anunțat că fata din satul Recea, r. Rîșcani, care a dispărut pe 7 august, a fost găsită decedată într-o casă părăsită din localitate. Investigațiile preliminare au arătat că fata de 7 ani ar fi fost strangulată.

Inițial, polițiștii au reținut doi frați, cu vârsta de 21 și, respectiv, 33 de ani. Ulterior însă fratele mai mare a fost eliberat.

Ziarul de Gardă a vorbit cu primarul satului, Valeriu Ghelan, care a oferit mai multe detalii despre acest caz. Potrivit edilului, bănuitul avea probleme cu somnul, iar fetița făcea gălăgie, „deranjându-l”.

„Unul e vinovat, cel mai mic. El și-a recunoscut vina. Îl deranja, pentru că el nu putea să-și facă lucrurile lui, pentru că ea tot venea și striga la poartă. (…) El zice că a dormit rău noaptea, că el, de fapt, lua niște pastile de somn. Într-adevăr lua și nici nu a dormit noaptea, iar ea a venit și striga la poartă. Am înțeles că de mai multe ori a venit fetița și striga”, a declarat Valeriu Ghelan.

Detalii: „Îl deranja că el nu putea să își facă lucrurile lui, pentru că ea tot venea și striga la poartă”: Detalii despre tânărul care este bănuit că a strangulat fetița de 7 ani din satul Recea și motivele acestuia

Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol a Inspectoratului General al Poliției, a declarat pentru ZdG faptul că bănuitul nu a avut anterior antecedente penale, dar și că acesta urmează a fi supus unui șir de expertize, inclusiv cea psihiatrică.