Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Victorie pentru Sheriff Tiraspol în…

Victorie pentru Sheriff Tiraspol în preliminariile Ligii Europei: Campioana Moldovei în Europa a învins cu scorul de 5-1 formația BATE Borisov

Sursa foto: foto: Sheriff

Campioana Moldovei în Europa, Sheriff Tiraspol, a învins cu scorul de 5-1 formația BATE Borisov din Belarus, în prima manșă a turului trei preliminar al Ligii Europa, ediția 2023-2024. Astfel, clubul de fotbal moldovenesc pornește cu prima șansă de calificare în meciul retur, care va avea loc peste o săptămână. 

Potrivit Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), golurile meciului au fost înscrise de către David Akpan Ankeye, în minutul 12 și 47, Cedric Badolo în minutul 32, Momo Yansane în minutul 90+3 și 90+8. De partea cealaltă, pentru echipa din Belarus a marcat Sidi BANE în minutul 50.

Meciul a avut loc pe 10 august, pe Stadionul Sheriff din Tiraspol. Returul cu BATE Borisov este programat pe 17 august, pe stadionul Municipal din Mezőkövesd, Ungaria. 

Sheriff evoluează pentru a 25-a oară în cupele europene, iar meciul cu BATE Borisov a fost al 158-lea la număr. Din acestea, 48 de meciuri s-au încheiat cu victorie pentru Sheriff, 43 cu egalitate, iar 66 cu înfrângere.

În ediția din acest an a cupelor europene, Sheriff a mai jucat 2 etape preliminare de Champions League. În primul tur, campioana noastră a trecut de Farul Constanța, România, cu scorul general de 3-1: 0–1 în deplasare și 3–0, după prelungiri, la Tiraspol. În turul 2 a fost însă eliminată de campioana Israelului, Maccabi Haifa, după 1-0 acasă și 1-4 (1-2), în prelungiri, în deplasare. 

Sursa foto: FMF

Asociația Promo-LEX a expediat la 7 august o scrisoare către președintele UEFA Aleksander Čeferin și Comitetul Executiv al organizației pentru a informa despre situația reală din stânga Nistrului, în contextul continuării practicii de desfășurare a meciurilor de fotbal sub egida UEFA la Tiraspol, „având în vedere încălcările grave ale drepturilor omului în regiunea transnistreană a R. Moldova, precum și omorul în condiții suspecte a liderului opoziției, Oleg Horjan”.

Anterior, reprezentanții Promo-Lex au catalogat decizia drept un „instrument eficient de consolidare a unui regim ilegal, care continuă încălcarea în masă a drepturilor omului și ignorarea principiilor și valorilor democratice”.