Principală  —  IMPORTANTE   —   Viceprimarul capitalei Victor Chironda anunță…

Viceprimarul capitalei Victor Chironda anunță că a contestat autorizația de desființare a Hotelului Național: voi iniția consultări publice cu locatarii din zonă

Victor Chironda

Viceprimarul capitalei Victor Chironda a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că a contestat la Cancelaria de Stat autorizația de desființare a Hotelului Național și va depune o plângere repetată pe marginea acestui caz la Procuratura Anticorupție.

„Voi iniția consultări publice cu locatarii din zonă, voi solicita o expertiză tehnică independentă a clădirii și a proiectului de desființare. Cred cu toată tăria că nu trebuie să fie permisă demolarea până nu sunt evaluate toate riscurile și nu este foarte clar ce va fi construit în loc”, a declarat Victor Chironda.

Viceprimarul capitalei presupune că „primarul Ion Ceban este personal interesat în demolarea acestei clădiri și acoperă cu prețul proprii imagini o ilegalitate promovată intens de cei care au influență asupra sa. De asemenea, prin retragerea atribuțiilor mele de semnare a actelor permisive primarul confirmă că eu sunt incomod anume din acest motiv – mă opun intereselor lui și a ”colegilor” săi în domeniul construcțiilor din oraș”.

Marți, 16 iunie, viceprimarul capitalei Victor Chironda i-a solicitat primarului Ion Ceban inițierea unei anchete de serviciu în privința arhitectului-șef al orașului, șefei Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, Svetlana Dogotaru, dar și executorilor care, potrivit lui Chironda, au falsificat procesul-verbal al Consiliului Urbanistic din 11 martie curent și „au contribuit la încălcarea procedurilor de elaborarea a PUD-ului și a procedurilor de autorizare a desființării Hotelului Național”.

Victor Chironda a declarat că, în timp ce se afla în concediu, viceprimarul Ilie Ceban a semnat autorizația de demolare a Hotelului Național, lucru pe care el a refuzat anterior să-l facă din motiv că nu exista o decizie finală și aprobată în legătură cu ceea ce urmează să fie construit în locul hotelului după demolare.

În replică, primarul capitalei, Ion Ceban, a menționat că „era bine dacă viceprimarul nu lipsea nemotivat zile întregi de la lucru”, declarând că viceprimarul „are restanțe la capitolul comunicare cu responsabilii de la alte direcții”.

CITEȘTE ȘI: