Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană: „În…

Viceprim-ministra pentru Integrare Europeană: „În pofida imixtiunii și a războiului hibrid al Rusiei, democrația din Moldova a rezistat”

În prima reacție după anunțarea rezultatelor finale de la referendumul de duminică, viceprim-ministra pentru Integrare Europeană a mulțumit cetățenilor care au participat la scrutin. Totodată, Cristina Gherasimov a denunțat „imixtiunea și războiul hibrid din partea Rusiei” asupra procesului electoral din R. Moldova.

„De la nord la sud, atât în raioanele de vest și de est ale țării noastre, cât și în diaspora, moldovenii și-au spus cuvântul. Votul celor aproape 1.5 milioane de oameni care au participat la referendum reafirmă că suntem o democrație, unde fiecare vot contează. În pofida imixtiunii și a războiului hibrid al Rusiei, democrația din Moldova a rezistat.

Mulțumesc tuturor cetățenilor pentru că și-au făcut vocea auzită. Majoritatea au spus DA pentru viitorul european al țării noastre”, scrie Cristina Gherasimov.

În urma rezultatului de la referendum, responsabilii sunt „„mai determinați să ducă Moldova în Uniunea Europeană”, mai declară Gherasimov.

„Vom continua să răspundem îngrijorărilor reale ale cetățenilor și să aducem ideea europeană mai aproape de fiecare localitate din țară – pentru ca, în final, să ne bucurăm cu toții de un trai decent la noi acasă.

Împreună punem țara la adăpost și construim acel viitor la care, acum câțiva ani, doar visam și pe care, solidari, putem să-l transformăm în realitate”, mai scrie Cristina Gherasimov.

În urma referendumului din 20 octombrie, s-a decis asupra modificării Constituției, astfel încât aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să devină „obiectivul strategic” al țării.

ULTIMĂ ORĂ Rezultatele preliminare ale referendumului pentru aderarea R. Moldova la UE, după procesarea a 100% din procesele verbale. Câte voturi au făcut diferența