Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Vicepreședinta Parlamentului European arestată în…

Vicepreședinta Parlamentului European arestată în contextul unei anchete privind posibila corupție a europarlamentarei

Europarlamentarul socialist grec Eva Kaili a fost arestată vineri pe fondul unei anchete a poliției privind posibila corupție la Parlamentul European. Kaili, una dintre cei 14 vicepreşedinţi ai organului legislativ european, a fost audiată vineri seară la Bruxelles, în legătură cu o anchetă privind presupusa corupţie care implică „o ţară din Golf”, a informat AFP şi publicaţia belgiană Le Soir, citând procuratura, scrie euronews.

Surse din Parlamentul European au declarat pentru Euronews că biroul lui Kaili a fost sigilat de poliția belgiană, împreună cu cei a doi europarlamentari socialiști belgieni, Maria Arena și Marc Tarabella.Patru arestări au avut loc deja în capitala Belgiei dimineața în același caz. Presa din Grecia și Belgia au raportat că unul dintre cei patru arestați este partenerul lui Kaili.

Partidul socialist grec PASOK, din care este membră Kaili, a anunțat vineri seară că a fost „exclusă” din calitatea de membru. Procuratura din Belgia a declarat că a recuperat 600.000 de euro în numerar și a confiscat computere și telefoane mobile în cadrul perchezițiilor din data de 9 decembrie. În total, în cadrul raidurilor au fost verificate 14 locații.

„De câteva luni, anchetatorii Poliției Judiciare Federale au suspectat că o țară din Golf ar influența deciziile economice și politice ale Parlamentului European, acest lucru se face prin plata unor sume mari de bani sau oferirea de cadouri mari unor terți cu o importanță politică și semnificativă”, declară Procuratura Belgiană