Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Vernisaj/ Pictorița care a așezat…

Vernisaj Pictorița care a așezat Chișinăul alături de Bruxelles, Ploieşti sau Târgu-Mureș

În perioada 12 octombrie – 5 noiembrie, Muzeul Național de Artă al Moldovei găzduiește Expoziția MultiVERS a plasticienei Florina Breazu. E unul dintre vernisajele complexe ale autoarei organizate după debutul său expozițional din anul 1992, când a participat la o acțiune artistică de binefacere pentru ajutorarea sinistraților din regiunea conflictului transnistrean. Între timp, a participat la expoziții internaționale în România, Franța, Germania, Belgia, Țările de Jos, Federația Rusă, Kazahstan, precum și la Tabere de creație în România, Federația Rusă și Bulgaria.

Florina Breazu este autoare a numeroase expoziţii personale vernisate la Chişinău, Bruxelles, Ploieşti, Reghin, Târgu-Mureș, Călărași și Strășeni. De-a lungul anilor, creația artistei a fost apreciată cu premii naționale și internaționale. 

Datorită acestor numeroase premii și activității artistice constante, operele artistei au reușit să facă parte din numeroase colecții publice precum cele ale Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova; Centrului Cultural Vrancea din România și Centrului Internațional pentru Cultură și Artă „George Apostuˮ din Bacău; Galeriilor de Artă din orașul Unecia, regiunea Breansk, Federaţia Rusă; Ambasadei României în Republica Moldova; Muzeului „George Enescuˮ, Bucureşti, România; Centrului de cultură „Rosetti Tescanu – George Enescuˮ, Tescani, România; Muzeului de Arte Plastice din Bacău, România; Muzeului Naţional de Artă al Moldovei.

Picturile Florinei Breazu sunt apreciate și de colecționarii privați din străinătate, inclusiv din Arabia Saudită, Belgia, Canada, Cipru, Elveția, Franța, Germania, Israel, Italia, Lituania, Marea Britanie, Republica Moldova, România, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia și Țările de Jos.

Participanții la vernisajul de la Chișinău au remarcat că „Expoziția MultiVers este plină de mister, lumină și culoare”, „pictura Florinei Breazu este o foarte fină poezie”. Autoarea vernisajului susține: „Textura, culoarea, lumina și spațiul reprezintă lumile explorărilor mele. Îmi propun ca pictura să interacționeze cu privitorul și să-i provoace un moment de revelare a unui adevăr absolut și a unei plăceri estetice pure.”