Principală  —  Ştiri   —   „Vă rog, opriți-vă” este apelul…

„Vă rog, opriți-vă” este apelul lansat de pugilista Imane Khelif

Algeria's Imane Khelif leaves after her women's 66kg preliminaries round of 16 boxing match against Italy's Angela Carini during the Paris 2024 Olympic Games at the North Paris Arena, in Villepinte on August 1, 2024. (Photo by MOHD RASFAN / AFP)

Imane Khelif, a acordat un interviu pentru SNTV, prin care îşi propune să conştientizeze publicul cu privire la ura crescândă în era reţelelor sociale, scrie mediafax.ro. Declarațiile vin în urma unui val de ură apărut în spațiul public, cu precădere pe rețelele de socializare, despre locul femeilor transgender în sportul de performanță. În pofida afirmațiilor false apărute în presă și pe rețelele sociale, Khelif nu este o femeie transgender.

 „Această agresiune are efecte enorme. Poate distruge oameni, poate ucide gândurile, spiritul şi mintea”, a spus pugilista. „Există sportivi care s-au născut femei, au crescut ca femei, care au paşapoarte pentru femei şi care de mulţi ani au participat la evenimente sportive ca femei. Acest lucru este clar, nu a fost niciodată altfel”, a intervenit în discuţie preşedintele CIO, Thomas Bach. 

„Sunt în contact cu familia mea două zile pe săptămână. Ei sunt îngrijoraţi pentru mine. Sper că nu au fost profund afectaţi. Dacă Dumnezeu vrea, această criză va culmina cu o medalie de aur şi acesta ar fi cel mai bun răspuns”, precizează Khelif.

Amintim că în urma unei probe de la JO 2024,  boxera italiană Angela Carini a oprit meciul de box cu adversara sa algeriană, Imane Khelif, care a fost descalificată anterior pentru nivel înalt de testosteron , la doar 46 de secunde de la începutul disputei. „Am renunțat pentru a-mi salva viața”, a declarat sportiva italiană, scrie The Guardian. După meciul de box, în spațiul public au apărut mai multe reacții, inclusiv de la Giorgia Meloni, prim-ministra italiană, care a declarat că „sportivii care au caracteristici genetice masculine nu ar trebui admiși la competițiile feminine”. Pe de altă parte, Comitetul Olimpic Algerian a condamnat „cu fermitate acuzațiile neetice și calomnia asupra sportivei, Imane Khelif”, precizând că astfel de atacuri „la adresa personalității și demnității sale sunt profund nedrepte”, a scris ZdG anterior.