Principală  —  Ştiri   —   „Vă asigurăm că aveți tot…

„Vă asigurăm că aveți tot sprijinul nostru”. Comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa, generalul Christopher Cavoli, în vizită la Chișinău

Generalul american Christopher Cavoli, comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa, s-a întâlnit sâmbătă, 2 septembrie, la Chișinău, cu premierul Dorin Recean. Potrivit unui comunicat al Guvernului R. Moldova, cei doi au discutat aspectele situației regionale de securitate și eforturile de consolidare a capacităților de apărare ale Republicii Moldova.

„Suntem aici să vă asigurăm că aveți tot sprijinul nostru în demersurile începute, de reformare și modernizare a instituției militare naționale, dar și în sporirea capacității defensive prin înnoirea echipamentului militar”, a subliniat comandantul suprem al Forțelor Aliate din Europa, generalul Christopher Cavoli.

„Vizita dumneavoastră e un alt puternic semnal de susținere a Republicii Moldova. Apreciem donațiile de echipamente militare, oportunitățile de dezvoltare și experiența pe care le-o oferiți militarilor noștri, dar și sprijinul acordat în procesul de aliniere a Armatei Naționale la standardele internaționale. Continuăm să sporim capabilitățile de apărare și să creștem gradul de interoperabilitate”, a spus premierul Dorin Recean, potrivit comunicatului difuzat de Guvern.

Pe agenda discuției s-au regăsit și o serie de subiecte legate de aprofundarea relațiilor de colaborare dintre țara noastră și partenerii americani, continuarea implementării proiectelor comune și modernizarea Armatei Naționale.