Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   Va afecta „ciclonul Ashley” teritoriul…

Va afecta „ciclonul Ashley” teritoriul R. Moldova sau nu? Răspunsul meteorologilor

Foto: Pexels

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) vine cu clarificări cu referire la „ciclonul Ashley”, despre care zilele trecute au apărut informații în mass-media potrivit cărora acesta va ajunge și pe teritoriul R. Moldova, aducând schimbări bruște ale vremii.

Potrivit meteorologilor, în prezent, se estimează că acest sistem atmosferic nu prezintă un pericol major pentru întreaga regiune, ci, mai degrabă, va avea un impact localizat pe partea sudică și nordică a continentului european, unde s-ar putea înregistra precipitații semnificative. Acest ciclon, după cum scrie SHS, este vast și divizat în două nuclee: unul situat pe partea nordică și celălalt pe partea sudică, ceea ce înseamnă că efectele sale vor fi resimțite diferit în diverse zone.

Maib lansează un nou lot de obligațiuni corporative din cadrul programului doi (P)

„Pentru teritoriul țării noastre, așteptăm ca efectele ciclonului să fie minime, limitându-se în principal la scăderea temperaturii diurne cu peste 10°C. Totuși, aceste valori de temperatură în linii generale vor fi aproape de valorile normei sau ușor sub valorile normale pentru această perioadă a anului”, subliniază Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Îngrijorările despre așa-numitul ciclon Ashley au apărut în contextul în care ciclonul Boris a lovit în septembrie Europa, aducând precipitații semnificative ce au dus la inundații în mai multe state, printre care România, Ungaria, Austria și Cehia.

Ciclonul Boris nu a ocolit nici țara noastră. În R. Moldova 13 localități din 3 raioane. Mai multe drumuri și trasee, printre care R-34, R-35 și traseul național care tranzitează localitatea Lăpușna spre Pervomaiscoe, au fost blocate.