Principală  —  IMPORTANTE   —   UPDATE/ Muzeul Național de Istorie…

UPDATE Muzeul Național de Istorie a Moldovei și-a sistat programul pentru vineri. Alerta cu bombă, anunțată înainte de începerea unui eveniment al comunității LGBT, s-a dovedit a fi falsă

Sursa: Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei/Facebook

UPDATE 21:30 Oamenii legii au anunțat că au finalizat verificările pe întreg perimetrul Muzeului Național de Istorie a Moldovei, iar alerta s-a dovedit a fi falsă.

„Amintim persoanelor care recurg la așa acțiuni că riscă sancțiuni conform legii”, notează Poliția.

UPDATE 19:40 Reprezentanții Muzeului Național de Istorie a Moldovei (MNIM) au anunțat că instituția nu va lucra vineri, 11 octombrie.

„Cu scuzele de rigoare, în contextul situației excepționale (alertă cu bomba în incinta MNIM), pe strada 31 august 1989 121A, anunțăm sistarea programului de lucru pentru 24 de ore (ziua de 11 octombrie 2024)”, se arată într-un mesaj pe rețelele de socializare.

În seara zilei de joi, la ora 18:30, în librăria din incinta Muzeului urma să aibă loc deschiderea festivalului Coming Out Day, cu o lecție publică – „Invizibilitatea ca normă. Istoria queer în România cu Florin Buhuceanu”. Evenimentul, care are loc în perioada 10-13 octombrie, este organizat de Centrul de Informaţii GENDERDOC-M, prima organizaţie pentru drepturile LGBT+ din R. Moldova.

Știrea inițială:

Acum o oră, oamenii legii au fost anunțați despre faptul că o instituție publică de pe strada 31 august din capitală ar fi minată. 

Informația a fost comunicată la 112 de către un bărbat, conform unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției.

La fața locului activează toate instituțiile specializate, fiind dispuse verificări. 

Concomitent, polițiștii susțin că întreprind măsuri pentru identificarea persoanei care a efectuat apelul.