Principală  —  Ştiri  —  Diverse   —   UPDATE/ Maia Sandu la Paris,…

UPDATE Maia Sandu la Paris, înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice: „Le-am mulțumit olimpicilor noștri pentru că știu că vor reprezenta țara noastră cu demnitate”

Captură de ecran : Maia Sandu/ Facebook

Vineri, 26 iulie, va avea loc deschiderea Jocurilor Olimpice de Vară 2024, care se desfășoară la Paris, capitala Franței. Potrivit unui comunicat al Președinției, șefa statului, Maia Sandu, va fi și ea prezentă la eveniment.

UPDATE 12:57 Pe pagina de Facebook a președintei a apărut un filmuleț video cu Maia Sandu de la Paris. Potrivit postării, aceasta s-a văzut cu olimpicii moldoveni, cărora le-a urat noroc.

„Le-am mulțumit pentru că știu că vor reprezenta țara noastră cu demnitate la Jocurile Olimpice. Spiritul și determinarea lor au unit o țară întreagă și ne inspiră, pe fiecare dintre noi, să credem în visurile noastre și să muncim pentru realizarea lor. O astfel de atitudine naște învingători, ne face mai rezistenți, mai buni și mai competitivi. Să le urăm mult succes și să le amintim că au ajuns la Olimpiada de la Paris pentru că deja sunt cei mai buni dintre cei mai buni!”, a scris șefa statului.

Președinta R. Moldova va participa la deschidere alături de alți peste 100 de lideri din întreaga lume.

În cadrul vizitei, șefa statului se va întâlni cu diaspora de la Nisa, cea mai mare comunitate de moldoveni din Franța, după cea de la Paris.

Jocurile Olimpice 2024 vor avea loc în perioada 26 iulie – 11 august. R. Moldova va fi reprezentată de 26 de sportivi, care au în palmares 9 titluri de campioni mondiali și 11 de campioni europeni, care vor participa la 10 probe sportive incluse în programul Jocurilor Olimpice.

Potrivit datelor de pe site-ul oficial al competiției, pentru prima dată în istoria Jocurilor Olimpice de vară, ceremonia de deschidere nu va avea loc pe un stadion, ci în inima orașului, de-a lungul râului Sena. Parada sportivilor va avea loc deci pe apă, cu bărci pentru fiecare delegație națională.