Principală  —  IMPORTANTE   —   UPDATE/ Luptătorii Victor Ciobanu și…

UPDATE Luptătorii Victor Ciobanu și Irina Rîngaci au fost eliminați de la Jocurile Olimpice: Cei doi au cedat în optimi în fața unor luptători din Coreea de Nord

Sursă: Olympic Moldova

Luptătorii Victori Ciobanu și Irina Rîngaci au fost eliminați în optimile de finală ale Jocurilor Olimpice de la Paris. Ei au fost învinși de doi sportivi din Coreea de Nord.

Irina Rîngaci (22 de ani), care a evoluat la categoria de greutate sub 68 kg la proba de lupte feminine, a participat în premieră la Jocurile Olimpice.

În 2024, sportiva a devenit triplă campioană europeană la categoria de vârstă U-23, dar are și cinci medalii la Campionatul European. Un an mai devreme, luptătoarea și-a adjudecat și titlul de campioană mondială la U23.

Irina a fost învinsă de sportiva nord-coreeană Pak Sol Gum, cu scorul de 6-10.

Sursă: Olympic Moldova

Știre inițială: Luptătorul Victor Ciobanu a pierdut în optimile de finală ale competiției de lupte greco-romane, categoria 60 de kilograme, în fața unui adversar din Coreea de Nord, Ri Se-Ung, cu scorul de 10-3.

Luptătorul de stil greco-roman, Victor Ciobanu (31 de ani), s-a calificat la Jocurile Olimpice pentru a doua oară în carieră. Ciobanu și Rîngaci erau două dintre speranțele R. Moldova la medalii la această ediție a Jocurilor Olimpice.

Sursă: Olympic Moldova

În ediția disputată la Tokyo, luptătorul a reușit să ocupe locul 5. Sportivul a reușit calificarea după ce a ajuns în finala turneului de calificare de la Baku, la categoria de greutate 60 kg.

Ciobanu a devenit campion european la U23 (2015) și la seniori (2019). În 2021, acesta a obținut aurul la mondiale.

La ediția din acest an a Jocurilor Olimpice (JO) care se va desfășura la Paris, Franța, lotul olimpic al R. Moldova este format din 26 de sportivi care au reușit calificarea la 10 probe, dintre care, 13 sportivi deja au evoluat. R. Moldova are două medalii de bronz obținute prin judecanii Denis Vieru și Adil Osmanov.

Cea mai tânără atletă a țării are doar 18 ani, iar cea mai experimentată – 36 de ani.

Ziarul de Gardă a analizat palmaresul fiecărui sportiv ajuns la olimpiada de vară care începe pe 26 iulie în capitala Franței

Deschiderea Jocurilor Olimpice: Celine Dion a urcat pe scena de la Paris. Programul sportivilor moldoveni la olimpiadă

Medaliații olimpici, Denis Vieru și Adil Osmanov, împreună cu delegația de judo, s-au întors acasă de la JO 2024, de la Paris