Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   UPDATE/ Două persoane, printre care…

UPDATE Două persoane, printre care un maestru în sport la lupte libere, ar fi fost împușcate la Moscova în timpul încăierării de la Wildberries

Foto: SHOT/Telegram

UPDATE 16:50 În urma încăierării care a avut loc în capitala Rusiei, la compania Wildberries, două persoane ar fi fost împușcate și mai mult de zece ar fi fost rănite, potrivit canalului de Telegram rus, SHOT.

Conform SHOT, una dintre persoanele care au fost împușcate ar fi Islam-Bek Elmurziev, în vârstă de 28 de ani, maestru în sport la lupte libere. A doua persoană ar fi Adam Almazov, în vârstă de 41 de ani.

Știre inițială: La Moscova au fost trase mai multe focuri de armă, în centrul de afaceri Romanov Dvor, în clădirea în care se află birourile companiei Wildberries, scrie Novaya Gazeta Europe.

Serviciul de presă al Wildberries a declarat că încăierarea a izbucnit după ce Vladislav Bakalciuk, fostul soț al fondatoarei companiei, a încercat să intre „ilegal” în clădire cu agenții săi de securitate.

Între timp, canalul de telegram Mash a raportat că persoane necunoscute au tras focuri de armă după ce le-a fost interzis să intre în birourile Wildberries. Canalul de telegram Mash susține că cinci persoane au fost rănite în atac, inclusiv un ofițer de poliție.

Totodată, SHOT scrie că șapte persoane au fost rănite dintre care 3 ofițeri de poliție.

Potrivit Mash, printre persoanele care au suferit în urma împușcăturilor se numără campionul Rusiei la karate Abubakar Mestoev, campionul Europei și la taekwondo Umar Chichaev și campionul Rusiei la box la categoria grea Rashid Kodzev.

Totodată, un corespondent MSK1.ru susține că studenții au fost evacuați din clădirea Facultății de Jurnalism a Universității de Stat din Moscova, care se află lângă biroul Wildberries. Serviciul de presă al universității neagă această informație.

„Nu a existat nicio evacuare, toți studenții sunt în interiorul facultății, cursurile se desfășoară normal”, a declarat Universitatea de Stat din Moscova pentru Ria Novosti, scrie Novaya Gazeta Europe.

Ulterior, fondatoarea Wildberries, Tatiana Bakalciuk, care i-a cerut divorțul soțului ei în luna iulie, a scris în mediul online că „un grup de oameni condus de Vladislav Bakalciuk, Serghei Anufriev și Vladimir Bakin a încercat să pună stăpânire pe birourile Wildberries din Moscova”, potrivit Novaya Gazeta Europe.

Wildberries este cel mai mare retailer online din Rusia. A fost fondat în 2004 de Tatiana Bakalciuk. Pe lângă Rusia, Wildberries servește Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan și Uzbekistan. Wildberries ar fi avut în 2020 peste 48 000 de angajați.