Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Unsprezece reprezentanți ai partidului politic…

Unsprezece reprezentanți ai partidului politic Șansă, documentați de către Poliția din Bălți. „Au fost implicați în activitatea ilegală de repartizare a pliantelor electorale”

Poliția din Bălți a reținut pentru documentare 11 persoane, reprezentanți ai partidului politic Șansă, printre care și 4 minori, care vineri seara, 3 noiembrie, au fost implicați „în activitatea ilegală de repartizare a pliantelor electorale”, anunță Poliția R. Moldova pe Telegram.

Potrivit comunicatului, polițiștii au stabilit din declarațiile persoanelor reținute că pliantele electorale au fost primite la oficiul partidului Șansă din Bălți, în scopul repartizării ulterioare în cutiile poștale ale locuitorilor, acestea conținând mesaje de susținere a unui alt exponent politic al aceluiași partid.

„Cele peste 1400 de pliantele electorale ridicate de polițiști în momentul reținerii persoanelor au semne vizibile de încălcări a Codului electoral al R. Moldova, fiind prezentă inscripția despre taparea acestora la echipament propriu.
 
Totodată au fost depistate și ridicate mijloace bănești în sumă de 10 800 de lei, mai multe liste electorale, contracte și angajamente publice a reprezentanților partidului politic”, informează Poliția.

Potrivit oamenilor legii, membrii partidului Șansă „au implicat conștient în acțiunile lor infracționale minori, cunoscând despre faptul că aceștia nu pot fi pasibili de răspundere penală”.
 
Inspectoratul de Poliție Bălți a sesizat imediat Comisia Electorală Centrală cu privire la încălcările depistate.