Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   UPDATE/ Au fost confirmați 13…

UPDATE Au fost confirmați 13 morți în urma exploziei de la o benzinărie din Daghestan. Numărul răniților a crescut la 23

Foto simbol: Europa Liberă Moldova

UPDATE 13:55 Numărul morților în urma exploziei care a avut loc la o benzinărie în Republica Daghestan a crescut la 13, iar numărul răniților a trecut de 20, potrivit DW.

Știre inițială: O explozie a avut loc vineri, 27 septembrie, la o benzinărie din satul Novy Khushet, situat în suburbiile Makhachkala din Republica Daghestan, în urma căreia, potrivit datelor actualizate, 11 persoane au fost ucise și 11 au fost rănit, scrie DW.

Asistentul ministrului sănătății din Federația Rusă, Alexei Kuznețov, a declarat că opt victime au fost spitalizate, una dintre ele fiind în stare gravă.

Până la ora 20:00, incendiul a fost localizat pe o suprafață de 500 de metri pătrați. Canalul de Telegram SHOT a scris că 14 persoane au fost salvate din cantina benzinăriei, situată în vecinătatea exploziei. Un zid s-a prăbușit lângă clădirea cantinei.

În legătură cu incidentul a fost deschis un dosar penal privind „furnizarea de servicii care nu îndeplinesc cerințele de siguranță”. Pedeapsa maximă pentru o astfel de infracțiune este de șapte ani de închisoare, potrivit DW.

SHOT scrie că explozia a avut loc din cauza unui incendiu de benzină. Nu există nicio confirmare a acestei informații în alte surse.

În urma exploziei, în Daghestan, 28 septembrie a fost declarată zi de doliu în memoria victimelor, potrivit serviciului de presă al șefului republicii.

Informațiile urmează să fie actualizate.