Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Una dintre nepoatele lui Putin,…

Una dintre nepoatele lui Putin, numită în funcția de ministră adjunctă a Apărării

Sursa foto: AFP

Anna Tsivileva, una dintre nepoatele președintelui rus Vladimir Putin, a fost numită în funcția de ministră adjunctă a Apărării a Federației Ruse. Un decret prezidențial în acest sens a fost publicat pe 17 iunie și intră în vigoare la data semnării, notează Meduza.

Tsivileva a condus în aprilie 2023 fondul de stat pentru sprijinirea participanților la așa-numita „operațiune militară specială” a lui Putin.

Soțul nepoatei lui Putin, Serghei, a condus regiunea Kemerovo până în mai 2024, iar apoi a fost numit ministru al Energiei.

Un alt decret al lui Putin îl numește pe Pavel Fradkov, fiul fostului prim-ministru rus Mihail Fradkov, în funcția de ministru adjunct al Apărării. Anterior, Fradkov a deținut funcția de adjunct al șefului de cabinet al președintelui rus din 2021.

Potrivit RIA Novosti, agenție de presă afiliată Kremlinului, Gornin se va ocupa de problemele legate de sprijinul financiar al forțelor armate ruse, în timp ce Fradkov va fi responsabil de gestionarea proprietății, a resurselor funciare, precum și de construcția de facilități pentru nevoile Ministerului Apărării al Rusiei.