Principală  —  IMPORTANTE   —   Un tânăr care a intrat…

Un tânăr care a intrat peste geam în casa unei femei, a legat-o și i-a sustras mai multe articole din aur, condamnat la 12 ani de închisoare cu executare. Detalii de la PG

Sursa foto: PG

Un bărbat în vârstă de 25 de ani a fost condamnat la 12 ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie. Sentința a fost pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale (PG), la pedeapsa pentru fapta comisă a fost cumulată și pedeapsa aplicată acestuia printr-o sentință anterioară, din 30 ianuarie 2023, pronunțată de Judecătoria Hâncești, pentru comiterea altor tâlhării. 

Potrivit învinuirii înaintate de procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, inculpatul, în seara zilei de 22 octombrie 2022, având scopul sustragerii bunurilor altei persoane şi însușirii lor ulterioare, prin forţarea unui geam, a pătruns în casa unei femei din municipiul Chișinău. Utilizând în calitate de armă un cuţit de bucătărie şi un electroşoc, a ameninţat victima cu aplicarea violenţei.

„Imobilizând membrele superioare ale victimei cu o curea, a sustras de la domiciliul acesteia, mijloace financiare în sumă de 900 de lei și mai multe articole din aur, cauzând părții vătămate, o daună materială considerabilă în mărime totală de 77 400 de lei.

Din declarațiile femeii, aceasta discuta la telefon cu fiica sa, aflându-se la nivelul doi al casei. Pe fundal se auzea televizorului. După ce a terminat discuția, a mers la baie, iar când a ajuns într-o odaie de la primul nivel, lumina era deconectată, însă datorită luminii din antreu, a observat pe pat un bărbat. Acesta purta mască medicinală. Brusc, s-a ridicat în picioare, s-a apropiat de ea şi a îndreptat în direcţia ei un cuţit de bucătărie, pe care-l ţinea în mâna dreaptă şi un electroşoc în mâna stângă, cu care a ameninţat-o cu moartea, iar între timp, a conectat electroşocul. După ce a imobilizat-o, i-a cerut să-i dea toți banii pe care îi are”, menționează reprezentanții instituției.

Inculpatul și-a recunoscut vinovăția în comiterea infracțiunii imputate.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.