Principală  —  IMPORTANTE   —   Un stadion de fotbal cu…

Un stadion de fotbal cu o capacitate de până la 25 mii de locuri ar putea fi construit lângă „Chișinău Arena”. Investiția s-ar ridica la circa 85 de milioane de euro

Sursa: Privesc.eu

Un stadion de fotbal nou, cu o capacitate de 20 – 25 de mii de locuri și care va corespunde standardelor Uniunii Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA), ar putea fi construit la Stăuceni, suburbie a capitalei, în preajma „Chișinău Arena”. Anunțul a fost dat în cadrul conferinței de presă susținută de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, și președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Leonid Oleinicenco.

Investiția s-ar putea ridica la circa 85 de milioane de euro, a anunțat astăzi, 11 iunie, Andrei Spînu, în cadrul unei conferințe de presă. Banii ar urma să vină de la Guvernul R. Moldova, de la agenții economici sau de la partenerii de dezvoltare. Noul stadion ar urma să fie gata în cinci ani, a adăugat ministrul Spînu.

Anterior, Federația Moldovenești de Fotbal (FMF) a anunțat despre faptul că la Chișinău ar urma să fie construit un nou stadion național. Conducerea FMF a avut o întrevedere cu reprezentanții companiei din România care a fost selectată pentru a efectua studiul de prefezabilitate pentru construcția arenei.