Principală  —  Ştiri   —   Un sistem de apărare antirachetă…

Un sistem de apărare antirachetă ar fi fost instalat la 10 kilometri de reședința lui Putin – presa rusă

După ce pe 19 ianuarie unele canale de Telegram din Rusia au scris că pe acoperișurile mai multor clădiri din Moscova au fost instalate sisteme de apărare antiaeriană, pe 20 ianuarie, „Sirena”, proiect media al echipei lui Alexei Navalnîi, a scris că și în apropierea reședinței lui Vladimir Putin ar fi fost fixat un astfel de sistem. Sursa citată a publicat o înregistrare video care ar fi fost făcută pe 6 ianuarie 2023 și transmisă redacției „Sirena” de un cititor.

„Un cititor a trimis la redacția „Sirena o înregistrare video realizată încă din 6 ianuarie în apropiere de satul Zarecie din districtul Odințovo din Moscova. Reședința lui Vladimir Putin din Novo-Ogarevo se află la 10 kilometri de locul instalării.

Cititorul susține că a descoperit instalația din cauza sunetului puternic. Acesta presupune că ar fi vorba de un Panțir S1”, scrie „Sirena”, publicație care aparține echipei de investigații a lui Alexei Navalnîi.

În seara zilei de 19 ianuarie, pe mai multe canale rusești de Telegram au apărut fotografii și înregistrări video care arată sisteme de apărare antiaeriană montate pe acoperișurile mai multor clădiri din Moscova, inclusiv pe clădirea Ministerului rus al Apărării. Meduza scrie că care autenticitatea materialelor publicate nu a fost confirmată.

Sursele citate susțin că în toate cazurile ar fi vorba despre sistem de rachete Panțîr -S1. Moscova nu au comentat încă aceste informații. Sistemele de rachete cu rază scurtă până la medie sunt folosite pentru apărare împotriva aeronavelor, elicopterelor și rachetelor de croazieră.