Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un serviciu de transfer către…

Un serviciu de transfer către Aeroportul Internațional Chișinău va fi organizat de la Odesa

Ucraina plănuiește să lanseze în curând primul serviciu aerotransfer, care va funcționa de la Odesa la Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Acest lucru a fost anunțat de către șeful administrației militare din Odesa, Oleg Kiper.

Pentru a se înregistra pentru acest transfer, se va folosi un sistem electronic, unde va fi necesar de atașat o copie a biletului pentru avionul de la Chișinău, dar și datele personale și informațiile despre înregistrarea militară. Apoi, cu 2-3 zile înainte de plecarea zborurilor spre Istanbul, Varșovia și Viena, vor fi formate grupurile de pasageri.

La graniță, ar urma să se accelereze procedurile vamale, astfel încât autobuzul va sta în zona de control nu mai mult de 30 de minute. În total, călătoria de la Odesa la aeroportul din Chișinău va dura 4 ore.

„Transportul organizat de pasageri va reduce, de asemenea, solicitarea pe drumurile din regiune pentru autoturisme și va îmbunătăți nivelul de deservire a populației în domeniul transportului internațional”, a declarat șeful administrației militare.

Pe 21 decembrie, Prim-ministrul Dorin Recean  și omologul său ucrainean, Denys Shmyhal, au participat la o videoconferință, la care au convenit să reducă timpul de trecere a frontierei pentru cetățeni și mărfuri și au semnat, în acest sens, protocoalele interinstituționale cu privire la organizarea controlului comun în șapte puncte de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, documentele se referă la punctele de trecere a frontierei „Briceni – Rossoșani”, „Criva – Mamalâga”, „Giurgiulești – Reni, „Larga – Kelmențî”, „Palanca – Maiaki-Udobnoe”, „Pervomaisc – Kuciurgan” și „Platonovo-Goianul Nou”.