Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Un protocol de modificare a…

Un protocol de modificare a Convenției pentru evitarea dublei impuneri între R. Moldova și Slovacia, semnat la Bratislava

Sursa: Ministerul Finanțelor

În cadrul unei vizite oficiale la Bratislava, ministra Finanțelor, Victoria Belous, a semnat, alături de ministrul Finanțelor slovac, Ladislav Kamenický, Protocolul de modificare a Convenției între R. Moldova și Slovacia pentru evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale, aplicabil impozitelor pe venit și pe proprietate. Semnarea a avut loc în marja vizitei oficiale a prim-ministrului Dorin Recean în Slovacia.

Conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Finanțelor, R. Moldova este parte la această Convenție din anul 2003. Modificarea convenției vizează îmbunătățirea cooperării bilaterale, stimularea activității economice externe, consolidarea investițiilor străine și alinierea prevederilor Convenției la Standardele Minime BEPS (Erodarea Bazei Impozabile și Transferul Profiturilor), incluse în Modelul Convenției OCDE pentru anul 2017.

Ministra Victoria Belous a avut, de asemenea, o întrevedere bilaterală cu omologul său slovac, Ladislav Kamenický. Cei doi oficiali au discutat despre necesitatea intensificării dialogului și cooperării în domeniul finanțelor publice.

În cadrul unei discuții cu omologul său slovac, Robert Fico, șeful Executivului de la Chișinău a apreciat asistența oferită Republicii Moldova de partea slovacă, în mod special prin intermediul Agenției slovace pentru cooperare și dezvoltare internațională (SlovakAid). În ultimii 10 ani, SlovakAid a implementat în țara noastră mai multe proiecte, cu o valoare totală de circa 10 milioane de euro.