Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Un nou spital regional, la…

Un nou spital regional, la Bălți: Guvernul a aprobat ratificarea Acordului de împrumut în valoare de 86 de milioane de euro pentru construcția noii instituții medicale

imagine-simbol

Guvernul R. Moldova a aprobat ratificarea Acordului de împrumut în valoare de 86 de milioane de euro cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru construcția unui nou spital regional la Bălți. Anunțul a fost făcut de către executiv, într-un comunicat de presă emis miercuri, 1 noiembrie.

Instituția medicală de nivel regional va avea o suprafață de circa 38 mii m². Acesta va dispune de 340 de paturi în regim de spitalizare și 78 de paturi în regim ambulatoriu.

Potrivit comunicatului, valoarea totală a proiectului de construcție a Spitalului Regional Bălți constituite 108 milioane de euro.

subiect-02-nu-936-ms-2023 by Ziarul de Gardă on Scribd

Parlamentul a anunțat pe 14 iunie aprobarea avizului pentru inițierea negocierilor și încheierea unui acord în acest sens de către membrii Comisiei politică externă și integrare europeană consultativ.

Spitalul Regional Bălți va fi construit pe un teren cu suprafața de 5 ha, amplasat în extravilanul satului Corlăteni, raionul Râșcani, iar perioada de implementare a proiectului este 2023 – 2028”, se menționa atunci într-un comunicat emis de legislativ.

Acordul-cadru de împrumut dintre R. Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea proiectului „Construcția Spitalului Regional Bălți” este negociat de o delegație compusă din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Ministerului Finanțelor, ai Ministerului Justiției, ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării și ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.