Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un jurnalist rus a fost…

Un jurnalist rus a fost ucis în estul Ucrainei invadate

Un jurnalist rus a fost ucis într-un atac cu dronă în estul Ucrainei invadate de trupele Moscovei, unde se pregătea să realizeze un reportaj – a anunțat trustul său de presă duminică, la trei zile după moartea pe front a altui corespondent rus, scrie Veridica.ro.

„Corespondentul nostru Nikita Țițagi a fost ucis într-un atac cu dronele armatei ucrainene” – a informat, pe rețeaua Telegram, portalul News.Ru, citat de agențiile internaționale de presă.

Potrivit sursei, atacul s-a produs în zona mănăstirii Sfântul Nicolae, lângă Vugledar, oraș în care de luni în șir au loc lupte aprige.

Joi, un jurnalist al televiziunii ruse de stat a fost ucis și unul a fost rănit într-un atac cu dronă ucraineană la Golmivski, un sat controlat de ruși, aproape de linia frontului, în regiunea Donețk, din est.

Ministerul rus de Externe a acuzat Ucraina că i-a „țintit” în mod deliberat pe jurnalişti.

La începutul lunii iunie, Putin afirma că „cel puțin treizeci” de jurnaliști ruși au murit de la începutul războiului din Ucraina, pe 24 februarie 2022.

Corespondenții de război ruși relatează adesea de pe front alături de trupele rusești, prezentând luptele ca pe o „operațiune militară specială” și lăudând soldații ruși drept „eroi”, scrie Veridica.ro.