Principală  —  Ştiri   —   Un fost ofițer CIA a…

Un fost ofițer CIA a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru abuz sexual asupra a peste 20 de femei din diferite țări

Foto: asisonline.org

Un fost ofițer al Agenției Centrale de Informații (CIA) din SUA, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare miercuri, 18 septembrie, pentru că a drogat și abuzat sexual mai mult de 20 de femei, în mai multe țări. Brian Jeffrey Raymond, în vârstă de 48 de ani, din La Mesa, California, a pledat vinovat în noiembrie 2023 pentru o acuzație de contact sexual abuziv și alte acuzații, potrivit Le Monde.

„Când acest prădător era angajat guvernamental, a ademenit femei nebănuite în locuințele sale închiriate de guvern și le-a drogat”, a declarat Matthew Graves, procurorul american pentru Districtul Columbia.

Nicole Argentieri, un oficial de rang înalt al Departamentului de Justiție, a declarat că Raymond „a exploatat sexual zeci de femei pe parcursul a 14 ani”. Potrivit documentelor instanței, ultima detașare a lui Raymond a fost Mexico City, unde a drogat și agresat sexual mai multe femei, scrie Le Monde.

FBI, într-un apel din octombrie 2021 către public pentru informații, a declarat că investigația asupra lui Raymond a început pe 31 mai 2020, când o femeie a fost văzută strigând după ajutor de la balconul reședinței sale din Mexico City.

Sute de fotografii și videoclipuri au fost recuperate de pe dispozitivele electronice ale lui Raymond care înfățișează cel puțin 24 de femei inconștiente și dezbrăcate.

Raymond a lucrat mulți ani la Agenția Centrală de Informații, a spus FBI, a trăit în numeroase țări, inclusiv Peru, și vorbea fluent spaniolă și mandarină. A lucrat la ambasada SUA în Mexic din august 2018 până în mai 2020.