Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un fost colonel al forțelor…

Un fost colonel al forțelor aeriene italiene a postat pe rețelele de socializare o fotografie în care purta uniformă SS: „Sunt fascist și sunt mândru de asta”

Sursă: corriere.it

Un fost ofițer al Forțelor Armate din Italia a postat pe rețelele de socializare o fotografie, în care era îmbrăcat în uniforma ofițerilor naziști, cu descrierea „Stângiști, vă aștept”, potrivit presei italiene. Gestul acestuia a fost condamnat de sute de italieni care au ripostat pe internet.

Conform presei italiene, postarea a fost publicată joi, 25 iulie, pe Facebook, de fostul colonel de Piacenza Giovanni Fuochi, acum pensionat.

Acesta a continuat să răspundă în comentarii declarând că „dacă mi-ar da puțin spațiu, ați vedea cum dispar LGBT și diverși tâmpiți”, discreditând progresiștii și comunitatea LGBTQ+.

Mai mult de atât, fostul colonel declară, în mediul online, că este fascist și este mândru de asta, iar cei care pretind a fi democrați sunt mult mai intoleranți decât el.

Contactat de ziarul „Liberta di Piacenza”, colonelul a declarat că îi place să colecționeze uniforme.

După controversa care a urmat, el a șters fotografia din profilul său.

Potrivit presei locale, acesta ar mai fi declarat pentru ziarul Piacenza că „nu este nostalgic și nici suficient de bătrân pentru a lupta cu anumite lucruri: „Îmi pare rău să văd Italia îngenuncheată în fața anumitor lucruri care nu-mi plac”, susține acesta.

Fuochi a servit la baza San Damiano din 1998 până în 2001, în timp ce deja în 1983 controla traficul aerian la Aripa a 3-a, iar în 1986 era în secretariatul de comandă al Școlii de Război Aerian, scrie presa italiană.

În 1996 a fost ofițer atașat la generalul comandant al primei regiuni aeriene. Când aeroportul San Damiano a devenit un detașament, Forțele Aeriene l-au numit pe Fuochi comandant.