Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un fost agent imobiliar, găsit…

Un fost agent imobiliar, găsit vinovat de trafic de influență. Acesta și-a aflat sentința

Sursa foto: cna.md

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a pronunțat sentința în cauza penală ce vizează acțiunile unui bărbat, învinuit de trafic de influență. Astfel, potrivit comunicatului emis de Procuratura Anticorupție, la 30 iulie 2024, inculpatul a fost recunoscut vinovat, stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de 70 000 de lei.

Potrivit sentinței, cel condamnat este Igor Anton. În trecut acesta a lucrat ca agent imobiliar la compania „Bursa Lara”.

sentință by Ziarul de Gardă

După cum se arată în comunicatul PA, Igor Anton, în perioada septembrie – octombrie 2021, a apelat la o altă persoană care avea influență asupra funcționarilor publici din cadrul Departamentului Cadastru al Agenției Servicii Publice (ASP). Astfel, contra sumei de 2 640 de lei, inculpatul a obținut documentele necesare, evitând procedurile legale și fără prezența fizică a solicitantului.

Cauza penală vizată a fost pornită de către Centrul Național Anticorupție în august 2021. Datorită încheierii acordului de recunoaștere a vinovăției, judecarea cauzei a durat doar 7 luni.

Sentința poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Chișinău, în termen de 15 zile.