Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un consilier de securitate al…

Un consilier de securitate al agenției de presă Reuters a decedat în Ucraina în urma bombardamentelor armatei ruse. Alți doi jurnaliști sunt răniți

Sursa: Reuters

Ca urmare a bombardamentelor armatei ruse a localității Kramatorsk din regiunea Donețk din 25 august, Ryan Evans, un consilier de securitate al agenției de presă britanice Reuters, a fost ucis, anunță agenția. Alți doi jurnaliști Reuters au fost răniți și au fost transferați în spital. Unul dintre ei a fost grav rănit.

Ryan Evans este un fost soldat britanic. El face parte din echipa Reuters din 2022 și a fost consultant de securitate. Avea 38 de ani.

„Trimitem cele mai profunde condoleanțe și gânduri familiei și celor dragi lui Ryan. Ryan i-a ajutat pe mulți dintre jurnaliștii noștri să acopere evenimente din întreaga lume și ne va lipsi teribil de el”, a spus Reuters într-un comunicat.

Bombardamentele orașului Kramatorsk au avut loc în noaptea de 25 august. După cum a raportat Serviciul de Stat de Urgență a Ucrainei, armata rusă a lovit un hotel din oraș cu o rachetă balistică Iskander-M.