Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Un comerciant din Piața Centrală…

Un comerciant din Piața Centrală din capitală a fost condamnat la 11 ani închisoare pentru exploatarea sexuală a două adolescente

Imagine simbol

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță  condamnarea la 11 ani închisoare a unui comerciant din Piața Centrală din Chișinău pentru exploatarea sexuală a două adolescente, în 2018-2019, se arată în comunicatul PCCOCS.

Potrivit sentinței Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pe lângă vârsta fragedă, adolescentele aveau și alte vulnerabilități din viața personală, care le-au determinat să accepte această ofertă inițială, dar și cea de exploatare sexuală, ulterior. În 2018 bărbatul le invitase inițial să facă curățenie pentru 20-50 lei/zi în ghereta al cărei proprietar era și în care lucra în calitate de vânzător. Acestea sunt din afara capitalei și aveau vârste de puțin peste 16 ani.

„Nu după mult timp de la angajare, potrivit procurorilor PCCOCS, comerciantul le propusese să-i presteze personal servicii sexuale, atunci când acestea aveau nevoie de sume de bani – 100 lei, de cele mai multe ori – într-o încăpere din interiorul pieței. Ulterior, acesta le-a declarat că nu vor avea suficienți bani nici pentru mâncare, așa că le punea în contact cu clienți, cărora le prestau servicii sexuale – în majoritatea cazurilor în apartamente închiriate, hoteluri, saune pentru 100-200 lei. Așa cum nu în toate cazurile raporturile sexuale erau protejate, pe lângă faptul că a devenit însărcinată (iar ulterior a avortat), adolescenta cu dizabilități a contractat și SIDA, după care a decedat”, comunică PCCOCS.

Comerciantul a fost plasat în arest preventiv în 2019, la solicitarea procurorilor PCCOCS. Suplimentar, bărbatul este învinuit de procurori și de exploatarea sexuală a altor tinere, cu privire la care procedurile judiciare continuă.