Principală  —  IMPORTANTE   —   Un bărbat din regiunea transnistreană…

Un bărbat din regiunea transnistreană ce a pus în aplicare schema cu ruda implicată într-un accident rutier, reținut pentru 72 de ore

Sursa: Captură foto Poliția R. Moldova

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, implicat în două cazuri de escrocherie săvârșite prin schema „ruda implicată într-un accident rutier”, a fost reținut pentru 72 de ore, anunță Inspectoratul General al Poliției (IGP) printr-un comunicat.

Cazurile au avut loc pe 19 iunie. În primul caz, o bătrână de 87 de ani, domiciliată în municipiul Bălți, a fost telefonată de către un bărbat necunoscut și, motivând că nepoata acesteia a fost implicată într-un accident rutier, a solicitat de urgență 200 000 de lei.

„Având în vedere că femeia nu dispunea de aceste mijloace financiare, escrocul i-a dat timp să adune banii, iar el s-a deplasat spre domiciliul altei bătrâne de 83 de ani, situat în același oraș, de la care urma să ia bani prin aceeași schemă.

În acest timp, bătrâna a reușit să ia legătura cu fiica ei, care ulterior a anunțat poliția. Intenția escrocului a fost zădărnicită de polițiștii din Bălți și angajații INSP, fiind reținut pentru 72 de ore. În rezultatul cercetărilor, oamenii legii au stabilit că suspectul este din raionul Rîbnița”, se spune în comunicat.

Polițiștii au stabilit că săptămâna trecută bărbatul a mai fost implicat într-o asemenea escrocherie la Bălți.

Conform IGP, doar în ultima lună, pentru acest tip de escrocherie, polițiștii din Bălți au reținut șase persoane, cinci fiind din regiunea transnistreană.