Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   Un bărbat din Chișinău, condamnat…

Un bărbat din Chișinău, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru dublu omor. Circumstanțele – stare avansată de ebrietate

Imagine simbol

Un bărbat din capitală a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, după ce a omorât două persoane, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Sentința a fost pronunțată de Procuratura Generală (PG).

Potrivit PG, condamnatul, în vârstă de 31 de ani, originar din capitală, în seara de 16 noiembrie 2023, a consumat băuturi alcoolice în curtea unui bloc de locuit din sectorul Botanica al capitalei, împreună cu mai mulți bărbați.

Fiind în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, acesta a inițiat un conflict cu doi dintre ei, iar în urma conflictului, i-a înjunghiat în diferite regiuni ale corpului. Urmare a hemoragiilor externe și interne, victimele au decedat pe loc. 

Acesta și-a recunoscut integral vina în instanță, fiind condamnat la 20 de ani de pușcărie cu executare în penitenciar de tip închis, potrivit PG.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel.        

Notă PG: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.
În contextul numeroaselor crime violente comise sub influența alcoolului, PG îndeamnă cetățenii să consume băuturi alcoolice în mod responsabil și să evite situațiile care ar putea degenera în comportamente periculoase sau ilegale.