Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ULTIMĂ ORĂ/ Șoferul automobilului implicat…

ULTIMĂ ORĂ Șoferul automobilului implicat în accidentul rutier de pe viaduct, reținut și plasat în arest preventiv

Sursa foto: CNA

Gheorghe Begu, șoferul automobilului care se face vinovat de producerea accidentului de pe Viaduct, a fost reținut de către oamenii legii și plasat în arest preventiv, anunță Poliția R. Moldova.

În urma hotărârii instanței de judecată, până la data când sentința va deveni definitivă s-a dispus reținerea șoferului care a provocat accidentul rutier. Șoferul nu a fost prezent la ședință, polițiștii capitalei însă au localizat bărbatul, l-au reținut și plasat în arest preventiv.

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au pronunțat miercuri, 3 mai, sentința în cazul Marcelei Paladi, tânăra de 25 de ani care a rămas fără picioare în urma unui accident rutier de pe viaduct.

Gheorghe Begu, șoferul automobilului implicat în accident a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Instanța a decis ca acesta să execute o pedeapsă cu închisoare pe un termen de doi ani în penitenciar de tip deschis, iar executarea restului pedepsei aplicate cu închisoarea de un an și șase luni se suspendă parțial pe o perioadă de probațiune de trei ani, „dacă în această perioadă inculpatul nu va săvârși o nouă infracțiune și prin respectarea condițiilor probațiunii, va îndreptăți încrederea ce i s-a acordat”.

Pe 13 martie 2023, cauza penală pornită pe faptul accidentului de pe viaduct, care a lăsat o tânără fără ambele picioare, a fost remisă în instanța de judecată. Procurorii din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău au înaintat acuzarea pe faptul că, „învinuitul, pe 6 februarie 2023, pe timp de noapte, deplasându-se pe bulevardul Dacia al capitalei, ignorând prevederile Regulamentului de circulaţie rutieră, cu partea din față a automobilului s-a tamponat în partea din spate a unui alt automobil, care era oprit pe banda nr. 2 din motiv că era avariat, strivind-o pe victimă între automobile în momentul în care ultima dorea să instaleze „triunghiul de siguranță””.

Conform raportului de expertiză judiciară medico-legală, Marcelei Paladi i-au fost cauzate vătămări corporale grave. Urmare a accidentului rutier, potrivit Procuraturii Generale, a fost lovită încă o persoană, care a căzut jos pe carosabil și s-a ales cu vătămări corporale neînsemnate.