Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   ULTIMĂ ORĂ/ PSRM și-a anunțat…

ULTIMĂ ORĂ PSRM și-a anunțat candidatul pentru alegerile locale

Sursa foto: Igor Dodon/ Facebook

Deputatul Adrian Albu este candidatul Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) pentru funcția de primar al municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcut de către Igor Dodon în cadrul unui briefing de presă organizat miercuri, 2 august.

Adrian Albu este jurist de profesie, fost consilier fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor.

Pe 21 iulie 2021, Curtea Constituțională a validat mandatul de deputat în Parlamentul R. Moldova a lui Adrian Albu, candidat supleant pe lista Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor la primul mandat. 

A fost secretar general al Parlamentului R. Moldova și consilier al președintelui fracțiunii PSRM din Parlament. A candidat în 2019 și 2021 la funcția de deputat din partea PSRM. 

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2022, Adrian Albu declară 3 apartamente, o casă de locuit cu o suprafață de 85.5 metri pătrați și 2 terenuri.

Familia Albu deține și două automobile: o Skoda Superb, anul de fabricație 2018, care are o valoare de 526 000 de lei, precum și un Volkswagen Touran, anul de fabricație 2011, ajuns în proprietate în 2017, valoarea bunului fiind de 10 000 de euro.

Până în prezent, pentru funcția de primar al municipiului Chișinău și-au anunțat intenția de a participa la scrutin mai multe persoane, printre care candidații Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Partidului „Coaliția pentru Unitate și Bunăstare” (CUB), Platformei Demnitate și Adevăr (DA) și a Partidului Social Democrat European (PSDE).

În 2019, alegerile pentru Primăria Chișinău au fost câștigate de candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Ion Ceban, care l-a învins pe candidatul Blocului ACUM, Andrei Năstase, cu un avantaj de 11 294 de voturi.

Ion Ceban a devenit primul candidat al unui partid de stânga, ales primar al municipiului Chișinău. După victoria sa a promis public că se retrage din PSRM și nu va face politică, fiind primar al tuturor chișinăuienilor. În 2022, Ceban a anunțat că-și lansează „Partidul Mișcarea Alternativă Națională” și că va candida, în 2023, pentru al doilea mandat de primar al municipiului Chișinău.

Alegerile locale generale se vor desfășura pe 5 noiembrie 2023.