Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Petru Rotaru a…

ULTIMA ORĂ Petru Rotaru a fost numit în funcția de viceguvernator al BNM

Sursa: Captură foto Privesc.eu

Fostul ministru al Finanțelor Petru Rotaru a fost desemnat miercuri, 31 iulie, de Parlament în funcția de viceguvernator și membru al Comitetului executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), pe un termen de șapte ani. Candidatura acestuia a fost susținută cu voturile a 59 de deputați.

„(…) Orice etapă în viață este importantă. Cred că m-am descurcat activând în funcția de ministru al Finanțelor. Întotdeauna este loc de mai bine, dar s-au făcut exact lucrurile care trebuiau să se facă în această perioadă (…)”, a declarat Petru Rotaru în plenul Parlamentului, răspunzând la o întrebare a deputatului transfug Vasile Bolea.

Petru Rotaru a renunțat la funcția de ministru al Finanțelor după 10 luni de mandat. Acesta a fost învestit în funcția de ministru al Finanțelor la sfârșitul lunii septembrie 2023.

Petru Rotaru a activat în domeniul financiar-fiscal începând cu anul 2006, atât în sectorul privat, cât și în sectorul public. În anii 2010-2012 a condus Inspectoratul Fiscal de Stat Ialoveni, iar din luna martie 2023 Inspectoratul Fiscal de Stat, după învestirea Guvernului condus de Recean.

A absolvit facultatea Finanțe la Academia de Studii Economice din Moldova. Totodată, deține și un master în drept financiar fiscal la aceeași instituție.

Prim-viceguvernatorul și viceguvernatorii sunt numiți de Parlament la propunerea guvernatorului BNM. Membrii Consiliului de supraveghere și cei ai Comitetului executiv sunt numiți în funcție pe un termen de 7 ani.