Principală  —  Ştiri   —   ULTIMA ORĂ/ PAS va avea…

ULTIMA ORĂ PAS va avea un nou fotoliu liber în Parlament: o deputată a fost desemnată în funcția de secretară de stat a MAI

Sursa: Parlamentul Republicii Moldova/Flickr.com

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Mariana Lucrețeanu a fost numită miercuri, 10 iulie, de Guvern în funcția de secretară de stat a Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Lucrețeanu va ocupa funcția din data de 15 iulie.

„Lucrețianu și-a făcut studiile la Universitatea Politehnică din București și deține studii de masterat în dezvoltarea afacerilor și relații externe. În cadrul instruirilor din țările UE, a acumulat o bună practică în gestionarea proiectelor de mare anvergură și experiență managerială.

La fel, deține experiență relevantă de colaborare în domeniul migrației și muncii cu oficiali instituționali, societate civilă și lideri din sectorul privat, în special în țările din Europa de Sud-Est, dar și Comunitatea Statelor Independente (CSI).

Este un bun cunoscător al legislației și instrumentelor de gestionare a migrației din UE, fiind direct beneficiară, dar și în calitate de specialist”, a declarat ministrul de Interne Adrian Efros.

Mariana Lucreteanu CV 2023 RO by Ziarul de Gardă

Acum o săptămână, Jana Costachi și-a dat demisia din funcția de secretară de stat a MAI, pe care o deținea din 2021.

Curtea Constituțională a validat mandatul de deputată a candidatei supleante a PAS Mariana Lucrețeanu în august 2023. Vacanța mandatului de deputat a survenit atunci în urma demisie lui Dan Perciun, care a fost numit ministru al Educației și Cercetării.

Lucrețeanu a fost cea de-a 77-a candidată pe lista PAS pentru alegerile parlamentare din iulie 2021.