Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   ULTIMA ORĂ/ Membra comisiei pre-vetting…

ULTIMA ORĂ Membra comisiei pre-vetting și a comisiei vetting, Tatiana Răducanu, a depus cererea de demisie. Veronica Dragalin: „Tatiana Răducanu este apropiată și a executat comenzile lui Platon, Colenco și Șor”

Tatiana Răducanu, membră a comisiilor pre-vetting și vetting, „a transmis în adresa Comisiei Juridice, Numiri și Imunități o cerere de demisie din calitatea de membră din ambele comisii de vetting”, potrivit unui anunț făcut de Veronica Roșca, președintă a Comisiei Juridice, Numiri și Imunități.

Cererea de demisie a venit la scurt timp după ce, în spațiul public, a apărut o scrisoare semnată de șefa Procuraturii Anticorupție (PA), Veronica Dragalin, potrivit căreia „Tatiana Răducanu este apropiată și a executat comenzile lui Platon, Colenco și Șor”.

Printr-o scrisoare transmisă președintei Comisiei Juridice, Numiri și Imunități, Veronica Roșca, Tatiana Răducanu menționează însă că „acuzațiile invocate sunt false și nu corespund realității”.

În dimineața zilei de 14 mai, pe portalul telegraph.md, a fost publicată o scrisoare adresată judecătorilor, procurorilor și societății civile, prin care șefa PA, Veronica Dragalin, informează că Tatiana Răducanu, membră a comisiilor pre-vetting și vetting, „este apropriată și a acționat în interesele lui Veaceslav Platon și lui Aureliu Colenco, actualul avocat principal care reprezintă interesele lui Ilan Șor”.

Potrivit scrisorii, „în aprilie, în cadrul unui dosar penal, Procuratura Anticorupție a obținut informație din cadrul unui telefon mobil care, conform conținutului, include și o discuție de sute de mesaje (text messages) între Veaceslav Platon și Aureliu Colenco pe perioada mai multor ani. Pe parcursul discuțiilor, cei doi discută inclusiv despre relația și discuțiile lor cu Tatiana Răducanu”.

Platon și Colenco o consideră pe Tatiana Răducanu ,,omul nostru 100%”

„La 01.11.2013, Aureliu Colenco i-a scris lui Veaceslav Platon ,,nu te voi dezamăgi, mulțumesc” și apoi l-a informat că ia prânzul cu ,,o femeie nebună” (o frază repetată de mai multe ori de către cei doi când se referă la Tatiana Răducanu) și a întrebat dacă Platon are nevoie de ceva anume. Câteva minute mai târziu, Colenco i-a scris lui Platon ,,Sunt cu Răducan / Salutări de la Tat Gheorghevna”. Platon a răspuns ,,Vă mulțumesc foarte mult! Sunt foarte fericit că ea nu a uitat de noi”. Câteva minute mai târziu, Colenco a scris ,,omul nostru 100%”, la care Platon a răspuns ,,Super” (discuțiile originale fiind în limba Rusă și traduse în limba Română cu Google Translate)”, se arată în scrisoare.

„Tot în aceeași discuție, Aureliu Colenco a explicat că Tatiana Răducanu dorește să ajungă Președinte al CSM, confirmând lui Veaceslav Platon ,,Ea este a noastră. I-am spus că mi-ai dat două sarcini, că toată lumea m-a abandonat și așa mai departe. Ea este foarte fericită. Am vorbit mult. / Gata să lucreze.” La această informație, Platon a răspuns ,,Grozav”, se mai arată în scrisoare.

Scrisoare – Candidați CSM Ș… by Agenția de Presă TELEGRAPH.MD

Câteva ore mai târziu, deputata PAS, Veronica Roșca, tot ea și președintă a Comisiei Juridice, Numiri și Imunități, a anunțat că „în adresa Comisiei Juridice, Numiri și Imunități a parvenit cererea de demisie din calitatea de membră din ambele comisii de vetting a dnei Tatiana Răducanu. Indiferent cât de tare se opun corupții din sistem, procesul de evaluare a integrității procurorilor și judecătorilor va continua”, atașând scrisoarea semnată de Tatiana Răducanu.

În scrisoare, Răducanu mențioanează că „acuzațiile invocate sunt false și nu corespund realității. Unicul motiv al acestei scrisori este de a denigra procesul de pre-vetting și vetting, și servește intereselor unor clanuri corupte și criminale care vor să blocheze curățarea justiției și lucrurile să rămână neschimbate”.

Sursă: Fb/ Veronica Roșca